Vaše dotazy k ambulantní hysteroskopii

  • Vladimira

    Dobrý den je možno ještě otěhotnět po uspesnem zákroku polypu děložního hrdla ?

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, ano uvedené je možné.

  • Martina F.

    Dobrý den pane doktore, mám dotaz. Je mi 48 let. Při běžné kontrole mi byl nalezen polyp na děl.čípku. Neměla jsem nějaké větší potíže,pouze první dva dny silnější menstruaci a nic víc. Mám již několik let myom na zadní stěně dělohy 35mm, který z 1/3 prorůstá do děl.dutiny.14.12.20 Jsem podstoupila odstranění polypu a kyretáž. Od tohoto výkonu stále krvácím a není to jen špinění.Byla jsem 20.12.20 na jejich pohotovosti,vyšetřili mě a tam mi řekli, že zákrok a hystologie jsou v pořádku. Pravděpodobně narušili myom a proto to krvácení.Dostala jsem injekci proti krvácení.Koupila jsem si Ascorutin. Za 3 dny by měla začít menstruace. Začínám být zoufalá,zda to krvácení přestane?! Co si o tom myslíte pane doktore? Děkuji za odpověď. Martina F.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, bude-li uvedené přetrvávat déle jak týden, resp.bude-li krvácení intenzivnější doporučuji došetření cestou registrujícího gynekologa či ústavní pohotovostní služby.

  • ŠÁRKA

    Dobrý den Měla bych dotaz..Je mi 45 let a jsem 4 roky po hysterektomii. Již asi týden mám bolesti v podbřišku a tvrdší břicho..Mám i výtok.Nevím o co by se mohlo jednat, Samozřejmě se chystám k lékaři jen nevím co by to mohlo být.. Děkuji Š

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, může se jednat o několik různých záležitostí. Dle Vámi popisovaného nejspíše zánětlivé změny. Bližší určení po došetření cestou registrujícího gynekologa. Při zhoršení potíží doporučuji cestou gynekologické ústavní pohotovostní služby.

  • Markéta

    Zdravím, před měsícem mi byla odstraněná přepážka v dutině děložní , myslíte , že se septum může udělat znovu? Jinak mám jít na kontrolní hysteroskopii jestli je po resekci sub septa vše v pořádku , myslíte , že to bude bez anestezie, děkuji.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, uvedené se jeví jako nepravděpodobné. Doporučuji kontrolní HSK, zda bude výkon v anestesii Vám v tuto chvíli nedokáži říct. Záleží na domluvě s konkrétním pracovištěm, kde bude výkon proveden.

  • Andrea

    Vážený pane doktore, v lednu 2021 mám absolvovat operaci štítné žlázy a koncem listopadu mi byla gynekoložkiu doporučena ambulantní HSK k odstranění polypu. Zákrok mám plánován na polovinu prosince, ale po pročtení podrobností souvisejících se zákrokem mám obavu, aby mi změna periody (4-6 týdnů po zákroku) neplánovaně nenarušila operaci štítné žlázy. Co mi, prosím, doporučujete? Odklad zákroku? Dřivější termín pro HSK, který by možná byl řěsením, Vaše klinika v Hlučíně bohužel zatím nemá. Děkuji Vám předem za odpověď a jsem s pozdravem. Andrea

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, doporučuji nejprve odstranění polypu cestou ambulantní hysteroskopie – možno objednat prostřednictvím stránech na http://www.ambulantni-hysteroskopie.cz až poté řešit operaci na štítné žláze. Menses lze oddálit, resp.dle domluvy s lékaři ORL.

  • Zuzana K.

    Vážený pane doktore, při pravidelně gynekologické prohlídce mi byl nalezen polyp a doporučeno pomoci HSK cervikalni polyp velikosti cca 20x7mm odstranit. Dokázali byste i takto velký polyp odstranit bez anestezie, kterou mi na pracovišti VFN Praha předepsali? Děkuji za odpověď, Zuzana

  • Martina J.

    Dobrý den, je mi 45 let, mám 2 děti. Gynekolog mi diagnostikoval myom na děloze 60×55 mm IUS in situ, sliznice lehce nepravidelná, děloha celkem 109×70 mm, ovaria bpn. Mám zavedené tělísko Mirena. Mám silnou menstruaci asi po 21 dnech. Je možné provést zákrok ambulantní hysteroskopie? Děkuji z odpověď, J.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, nerozumím zda chcete IUS vytáhnout, resp vyměnit staré za nové, ale lze provést v ambul.režimu, není-li takto velký myom uložen sumbukozně, tj.podslizničně. Blíže lze se i objednat http://www.ambulantni-hysteroskopie.cz

  • Hana

    Dobrý den, 5.10. jsem podstoupila kyretáž pro vysokou děložní sliznici (mám 49 let). Vše proběhlo v pořádku, špinila jsem cca 2 dny velmi slabě. Pohlavní styk jsem měla po 10 dnech po zákroku bez problémů. Nyní 14 dnů po zákroku začínám krvácet a bolí mě břicho jako při menstruaci. Může se jednat již o menses nebo bych měla navštívit gynekologa? Děkuji za odpověď.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, ano může se jednat již o menses, návštěva registrujícího gynekologa není nezbytně nutná.

  • M.J.

    Dobrý den, je mi 38 let, st.p. SC (6/2016) a VBAC (3/2018), koncem zárí jsem podstoupila mini UPT a deset dnu po zákroku prišla zvýšená teplota, pridaly se krecovité bolesti bricha do trísel, pocit až na zvracení. Dle utz bylo vše v porádku, susp. zánet delohy, nasazen Augmentin, který ale obtíže nezmírnil. Minulý týden ve stredu na utz rozsáhlá hematometra, ve ctvrtek RCUI, která prinesla na den dva úlevu, v nedeli ale byla opet na utz hematometra cca 1,3cm, bricho pobolívá, píchnuta injekce MEM. Krvácení zatím žádné neprišlo. Teplota je stále kolem 36.9-37.2, jsem ale unavená a dobre se necítím. Augmentin beru druhé balení, čeká se na výsledky kultivace. Jaký byste prosím doporucil další postup? Cekat na nástup MS? Je šance, že krev odejde s jejím nástupem nebo se sama vstrebá? Lze vubec nejak zamezit podobnému opakovanému mestnání krve? Pomohla by mi hysteroskopie ve vašem zařízení? Dekuji moc. M.J.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, doporučuji doužívat Augmentin a vyčkat dále výsledků kultivace. V případě zhoršní potíží ihned ad pohotovostní gynekologická službe dle spádu.

  • Soňa W.

    Soňa Dobrý den,je mi 55 let, v září jsem měla absolvovat hysteroskopii kvůli občasnému krvácení. Protože mi byla pro podezření z boreliozy nasazena antibiotika, k zákroku nedošlo. Nyní cca měsíc nato mám bolesti v podbřišku zatím bez krvácení. Je dobré za současné covidové situace zákrok ještě odložit? Nehrozí při jeho odkládání nějaké zdravotní riziko? Bolost v podřišku není nijak palčivá, dá se vydržet, ale abych něco nezanedbala a pak nebylo pozdě. Děkuji za odpověď.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, uvedené lze naplánovat i výhledově. Nebude-li u Vás jiným medicínský důvod výkon bych samozřejmě neodkládal.