Vaše dotazy k ambulantní hysteroskopii

  • Lara

    Dobrý den, byl mi zjištěn submukozní myom o velikosti o velikosti 18 mm. Ačkoliv mi nepůsobí žádné zásadnější potíže, mám prý jít co nejdříve na operaci, protože by v budoucnu nějaké potíže způsobit mohl a žádná jiná možnost není (je mi 37 let, jsem bezdětná). Bylo by možné řešit operaci pouze ambulantně?

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, výkon by bylo možné provést ambulantně na našem pracovišti, blíže na http://www.ambulantni-hysteroskopie.cz, kde se můžete objednat ke konsultaci a následně pak k výkonu.

  • Magda

    Dobry den, 8 2018 jsem podstoupila hysteroskopii kvůli silne menses, menses byla porad stejně silná tak zavedeno tělísko levosert v prosinci 2018. Tři mesice to bylo v normě a ted neustálé krvácení a poslední tři měsíce hrozné. Dostala jsem menses pri které jsem krvacela 14 dnu nasazen norethisteron na 10 dnu poté opět menstruace která trva opět 14 dnu. V deloze mam myom ve svalu. Myslim si že je to teliskem, moje mudr. tvrdí ze ne v lednu jsem objednana na další hsk ablaci endometria. Děkuji za váš nazor.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, HSK -termoablace endometria je jeden ze způsobů řešení, bude-li se uvedené opakovat a přetrvávat krvácení i při zavedeném tělísku Levosert pak je na zvážení celkové odstrannění dělohy, tzv. hysterektomie.

  • Stáňa

    Dobrý den pane doktore, prosím jaká je souvislost, nebo lépe riziko mezi hysteroskopií a krevní transfuzí. Je třeba před výkonem toto řešit, pokud bych se chtěla obejít bez transfuze? Děkuji vám za odpověď.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, máte-li normální hladinu Hb (hemoglobinu-krevního barviva) a netrpíte-li jinou poruchou krvetvorby, kdy by hematolog indikoval podání krevní transfuse před hysteroskopií pak uvedené není nutné.

  • Lada K.

    Dobrý den. Lékař mne doporučil na kyretáž-mám dotaz.Je možné ji nahradit alternativní ambulantní hysteroskopii?? Měla jsem v říjnu stresové období a mentruovala 3x.Ted menzes opět přišel po pravidelných 23 dnech.Je mi 54 let.Narkozy se bojím,proto hledám zda není alternativa. děkuji

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, ano je možné absolvovat ambulatní hysteroskopii na některém z našich pracovišť. Je nutné přinést poslední zprávu od odesílajícího lékaře a nejprve absolvovat UZ vyšetření a pak absolvovat výkon. Blíže se můžete objednat prostřednictvím stránek http://www.ambulantni-hysteroskopie.cz

  • Janousková

    Dobrý den,rada bych se vás zeptala,zda je v mém případě neodkladna hysteroktomie. Je mi 51 let,myslím že v konečném stádiu prechodu= již 4 mesice temer nemenstruuji max.občas 2 dny trochu spinim. Byla mi zjištěna velká děloha 140×80×70 a 7,5 myom + 2.malé myomy do 1cm a možný malinký polyp. Žádné problémy nemám, jen zvětšené břicho. Ráda bych se výkonu v mém věku vyhla, mohu se zeptat na vas názor? Předem děkuji za odpověď, Eva

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, vzhledem k velikosti a množství myomů výhledově hysterektomii taktéž doporučuji.

  • Kristyna

    Dobry den, jiz pres rok se snazime otehotnet, ale bohuzel. Dneska jsem byla u sve doktorky, ktera mi sdelila, ze mam malinky myomek na predni strane delohy, ktery zrejme blokuje otehotneni. Doporucila mi hysteroskopii. Zajima me, jaka hysteroskopie se v tomto pripade dela? Musim podstoupit vsechna predoperacni vysetreni, coz me ponekud zarazilo. Dekuji

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, hysteroskopii lze provést diagnostickou i ambulantně. Uvedené možno i na našem pracovišti, kde se můžete objednat prostřednictvím stránek. http://www.ambulantni-hysteroskopie.cz

  • Ivana

    Dobrý den,4.9.2919 jsem po resekci submukózního myomu, výkon bez problémů, krvácení ustálo do 5 dnů.Poté menstruace, silná.Kontroka po 3 týdnech v pořádku, reziduum 25%.Antikoncepci mám nyní nasazenou v kuse bez pauzy abych nekrvácela.Před týdnem náhlá bolest v podbřišku, silné krvácení s koaguly, další den kontrola u gynekologa, sliznice nízká,vše v pořádku, dále každý den ráno bolest v podbřišku a světlá krev,během dne ustálení večer již bez krvácení a ráno opět znova…. bolest, krvácení …. antikoncepci jím dále dle lékaře.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, doporučuji užívání antikoncepce dle doporučení kolegy. Budou-li bolesti přetrvávat pak další gynekologické vyšetření, bude-li uvedené akutní pak ev. i cestou pohotovostní služby dle spádu.

  • Petra P.

    Dobrý den, jsem 11.den po porodu. Při propuštění z nemocnice byla na utz děloha zavinutá, ale dutina děložní s lochií roztažená na 20mm. Předepsán Ergotamin 2xdenne a po týdnu kontrola. Na kontrole po týdnu cavum rozšířeno v celé své délce do šíře 18mm. Podany další tablety na 3dny a to Cytotec (2×1). Kontrola opět za týden. Zatím nevím, jak to všechno dopadne, ale kdyby jsem měla jít na čištění delohy, tak bych se ráda vyhnula narkóze z důvodu kojení dcery. Je možné u Vás s touto diagnózou podstoupit ambulantní vyčištění dělohy, kdyby k tomu náhodou melo dojít? Mockrát děkuji za Vaši odpověď.S pozdravem Petra P.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, uvedené je možné na našem pracovišti, ale závisí na množství residuí (zbylé tkáně) po porodu a jiných okolnostech. Blíže se lze objednat ke konsultaci a další domluvy cestou http://www.ambulantni-hysteroskopie.cz

  • Diana

    Dobrý den, je mi 25 let a 20.9 jsem podstoupila diagnostickou hysteroskopii, laparoskopii a chromopertubaci. Vše proběhlo v pořádku a žádný nález. Krvácet jsem přestala pár dní po zákroku. Včera 8.10 jsme to s manželem nevydrželi a měli pohlavní styk. Nevěděla jsem kdy můžu. Na internetu píšou, že 4 týdny musím čekat a jiný, že když se cítím dobře, že je to v pořádku. Jenže ode dnešního rána zase krvácím a bojím se, že jsem udělala velkou chybu. Nijak mě to nebolí. A tak nevím zda je to normální a mám počkat jestli to přejde nebo okamžitě musím do nemocnice? Děkuji za odpověď.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, ano skutečně je vhodné počkat minimálně 2-4týdny po výkonu. Krvácení je zřejmě v souvislosti s pohlavním stykem. Bude-li přetrvávat déle jak 3dny případně zesilovat intenzita krvácení pak doporučuji pohotovostní službu dle spádu.

  • Lenka V.

    Dobrý den, je mi 50let a mám podstoupit vyjmutí dělohy a vaječníků, protože mám opakovaný nález na čípku a pozitivitu na papilomaviry. Konizaci jsem podstoupila před dvěma lety a letos opětovný nález na čípku.Je možno tento zákrok provést bez celkové narkozy? Mám nedomykavost srdeční chlopně, která se pouze sleduje a nyní mi byl nalezen na CT mozku meningeom 17x14mm.Proto bych raději zákrok absolvovala bez celkové narkozy.Děkuji

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, uvedený výkon lze zvážit provést ve spinální anestesii, resp.analgosedaci, ale jedná se spíše o dotaz na některého z kolegů anestesiologů. Doporučuji domluvit se v konkrétním zdrav.zařízení,kde chcete operaci absolvovat.