Vaše dotazy k ambulantní hysteroskopii

  • Diana

    Dobrý den, je mi 25 let a 20.9 jsem podstoupila diagnostickou hysteroskopii, laparoskopii a chromopertubaci. Vše proběhlo v pořádku a žádný nález. Krvácet jsem přestala pár dní po zákroku. Včera 8.10 jsme to s manželem nevydrželi a měli pohlavní styk. Nevěděla jsem kdy můžu. Na internetu píšou, že 4 týdny musím čekat a jiný, že když se cítím dobře, že je to v pořádku. Jenže ode dnešního rána zase krvácím a bojím se, že jsem udělala velkou chybu. Nijak mě to nebolí. A tak nevím zda je to normální a mám počkat jestli to přejde nebo okamžitě musím do nemocnice? Děkuji za odpověď.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, ano skutečně je vhodné počkat minimálně 2-4týdny po výkonu. Krvácení je zřejmě v souvislosti s pohlavním stykem. Bude-li přetrvávat déle jak 3dny případně zesilovat intenzita krvácení pak doporučuji pohotovostní službu dle spádu.

  • Lenka V.

    Dobrý den, je mi 50let a mám podstoupit vyjmutí dělohy a vaječníků, protože mám opakovaný nález na čípku a pozitivitu na papilomaviry. Konizaci jsem podstoupila před dvěma lety a letos opětovný nález na čípku.Je možno tento zákrok provést bez celkové narkozy? Mám nedomykavost srdeční chlopně, která se pouze sleduje a nyní mi byl nalezen na CT mozku meningeom 17x14mm.Proto bych raději zákrok absolvovala bez celkové narkozy.Děkuji

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, uvedený výkon lze zvážit provést ve spinální anestesii, resp.analgosedaci, ale jedná se spíše o dotaz na některého z kolegů anestesiologů. Doporučuji domluvit se v konkrétním zdrav.zařízení,kde chcete operaci absolvovat.

  • Mirka

    Dobrý den, pane doktore, jsem 14 dní po hysteroskopii dělohy, stále krvácím, poslední 3 dny jako při menstruaci. Můj lékař má dovolenou a tak se chci zeptat, zda je toto normální? Bylo mi řečeno, že po pár dnech by potíže měly ustoupit.Zákrok mi byl proveden kvůli nepravidelné a silné menstruaci, která mě poslední rok velice trápí.Beru také Tardyferon na dostatek železa a Euthyrox 125 mg kvůli štítné žláze. Děkuji. Mirka

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, ano krvácení by postupně mělo ustávat, nestane-li se tak do 3 pracovních dnů pak doporučuji nejbližší gynekologickou pohotovost stran řešení zástavy krvácení.

  • Bohdana D.

    Dobrý den, byl mi nalezen polyp, jsem čtvrtý den po hysteroskopii a kyrezáži. Mohu teď ležet na slunci nebo si skočit do solária? Abych tím něco nepokazila . Děkuji za odpověď

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den solárium nedoporučuji, na slunce mimo poledne tj. 12,00-15,00h

  • Blanka

    Dobrý den. Mám polyp v děloze o velikosti 13 mm. Také naplánovanou operaci pod CA. Je možné se objednat k vám na ambulantní hysteroskopii nebo takto velký je potřeba odstranit pod CA?pokud ano,jak dlouho trvá objednání a mohu poprosit o kontakt?predem dekuji

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, jedná-li se skutečně o rozměr 13mm pak určitě lze ambulantní hysteroskopií. Prostřednictvím našich stránek se můžete k výkonu objednat e-mailem či telefonicky viz.níže: http://www.ambulantni-hysteroskopie.cz

  • Kateřina

    Dobrý den, pane doktore. V úterý jsem podstoupila ambulantní operativní hysteroskopii – rozrušení srůstů. Chtěla bych se prosím zeptat, kdy můžu začít normálně fungovat, myslím co se týče fyzické zátěže- úklid, procházky se psem… Bojím se, aby se mi srůsty neuděly hned znovu. A ještě prosím , jak dlouho je špinění v rámci normálu? Děkuji Kateřina

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, myslím že během 14dnů můžete fungovat zcela běžným způsobem. Špinění by mělo ustat do několika dnů max do týdne.

  • Jitka

    Dobrý den, je mi 49 let. Jsem 5t týdnů po odstranění dělohy,vaječníků a přední,zadní poševní plastice. Lékařka mi napsala vaginální čípky Betadine. Je možné mít čirý vodnatý nezapáchající výtok? Děkuji za odpověd.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, ano, nezapáchá-li a nesvědí je uvedené v normě, v opačném případě doporučuji došetření cestou registrující gynekoložky.

  • Pavlína B.

    Dobrý den, chtěla bych provést sterilizaci. Je tato metoda vhodná? Je mi 42 let, mám 2 děti a další neplánuji. Děkuji za odpověď.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, ano jedná se o jednu z možností antikoncepčních metod. Uvedené je v cenovém rozpětí 14500-15500Kč dle jednotlivých pracovišť ve Vašem okolí. Není-li zdravotní indikace uvedené hradíte sama, blíže doporučuji dořešit s registrujícím gyneklogem.

  • Radka K.

    Dobrý den, moji 22 letou dceru bolí týden před menstruací a týden po ní velice silně levý vaječník. Bolest ji budí v noci. Toto trvá už delší dobu ( asi 3/4 roku ). Lékařka jí řekla, že vaječník je mírně zvětšený a méně pohyblivý a doporučila jí laparoskopické vyšetření pod narkózou. Pane doktore, byla by možná konzultace u Vás ? Děkuji. S pozdravem Radka K.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, ano konsultace i s vyšetřením dcery je možná na kterémkoliv z našich pracovišť, vzhledem k tomu, že neuvádíte odkud jste, lze se objednat telefonicky u sestry.

  • Klára

    Dobry den, je mi 32 let. Rodila jsem před 8 lety, při porodu jsem musela podstoupit kyretaz z důvodu vrostle placenty do sliznice dělohy a následně po týdnu pro rezidua další kyretaz. Byl mě diagnostikovan ashermanuv syndrom.. Měla jsem zavedené tělísko na rozšíření vejcovodu,provedena hysteroskopie. Nyní je tělísko vytazene…menstruace je velmi slabá, spíše špinění tak max. 3 dny… Chtěla jsem se zeptat zda je sance na oplodneni a jaká je pravděpodobnost opětovně prirostle placenty a zda se dá hysteroskopii srusty odstranit a provést ambulantně.. . Děkuji Klára p

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, adherující („přirostlá“) placenta se může u dalšího porodu opakovat, procentuelně nelze přesně vyjádřit. Hysteroskopicky se srůsty dají rozrušit na našem pracovišti i ambulantně. Více na http://www.ambulantni-hysteroskopie.cz, kde se lze i přímo objednat.