Vaše dotazy k ambulantní hysteroskopii

  • Ludmila

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je zde nějaká pravděpodobnost otěhotnění za předpokladu, že v pátek mi byla píchnuta antikoncepce Sayana bohužel s tím že mi byla píchnutá do zadku a ne do stehna ani do břicha, dělali jsme to podle návodu mého gynekologa a v sobotu ráno jsem měla s přítelem nechráněný sex. Ještě k tomu mám 14 dní po menstruaci. Děkuji

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, pravděpodobnost je minimální. Nejste-li si 100%jistá doporučuji s odstupem 14dnů provést těhotenský test, případně došetření cestou registrujícího gynekologa.

  • Alena

    Dobrý den, je mi 38 let a jsem bezdětná. V květnu jsem po umělém oplodnění otěhotněla, ale bohužel v 8. týdnu nastalo tzv. zamlklé těhotenství. Dělohu mi vyčistili, ale od té doby jsem nemenstruovala. Lékařka tvrdí, že sliznice je dost vysoká. Píchla mi jednu injekci na příchod menstruace, to nezabralo a minulé pondělí druhou, silnější. Dnes je to 10 dnů a pořád nic Prosím, poraďte, co mám dělat? Bojím se. Moc Vám děkuji za odpověď.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, nebude-li krvácení max do 5dnů doporučuji ihned vyhledat gynekologa stran vyloučení gravidity /nitroděložní i mimoděložní/či jiné příčiny, při bolestech ihned.

  • Barbora

    Dobrý den pane doktore, Mám dotaz ohledně antikoncepce a otěhotnění.Beru antikoncepci Nyssiela a minulý měsíc jsem během braní tablet dva dny krvácela, před těma dvěma dny jsem měla pohlavní styk přerušovanou formou, prášky beru pravidelně +- 1 hodina od dané doby.Po dobrání platicka jsem musela na menstruaci čekat 4 dny a krvácela jsem pouze 3 a velmi slabě.Zacala jsem brát další platicko a jsem na 7 dni.Objevil se ale tlak v podbřišku,tvrde a zvětšující se břicho a začala mě bolet prsa.K tomu se přidala zácpa.Mocit často nechodím.Je možné být těhotná! Děkuji za odpověď

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, těhotenství je možné, doporučuji provedení těhotenského testu, případně vyšetření svým registrujícím gynekologem.

  • zuzana

    dobry den , chcela by som sa informovat o nutnosti hysteroskopie pri probleme s otehotnenim 1 a pol roka -u partnera zhorseny spermiogram,pred pol rokom u mna zacata liecba na vysoky prolaktin-uz je to ok. nakolko mi dokt. oznamil ze mam prepazku -nevie presne povedat aku velku- v maternici kt.moze byt pricinou neplodnosti a taktiez budem mat problem donosit dieta.bola som u viacerých gyn. taktiez v CAR a nikto tu prepazku neriesil -ze to ma vela zien .Je to teda nutne? da sa robit u vas ambulante bez narkozy a ake su rizika zakroku? dakujem za odpoved

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, určitě bych doporučil přepážku řešit HSK/hysteroskopickou/resekcí.Ambulantně se můžeme o resekci septa určitě pokusit. Bližší informace najdete na http://www.ambulantni-hysteroskopie.cz, je možno se na našem pracovišti objednat, čekací doby nejsou velké. Je otázka zda ve Vašem případě děložní faktor/septum/je jedinou příčinou neplodnosti – uvádíte i zhoršený spermiogram partnera a léčbu hyperprolaktinémie.

  • monika vodičková

    Dobrý den, ráda bych absolvovala ambulantní hysteroskopii a můj dotaz se týká toho, zda-li se tento výkon provádí někde v jižních Čechách. Velmi ráda bych to absolvovala u vás, ale z Českých Budějovic to mám opravdu daleko. Můžete mi prosím poradit? Popřípadě nějakou možnost v Praze. Děkuji

  • Jana

    Zdravím..ambulantní histeroskopii provádíte jen u Vás na Moravě,že? V okolí Prahy žádné takové pracoviště není? Z Plzeňska je to k Vám pěkný výlet..Ještě se zeptám jaká je čekací doba na zákrok? Zřejmě se u Vás budu objednávat,příští týden se u svého gynekologa dozvím co budu muset podstoupit. Děkuji za odpověď,hezký den.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den,pokud vím výkon se na Plzeňsku neprovádí, v okolí Prahy přesně neporadím. Bližší informace najdete na http://www.ambulantni-hysteroskopie.cz, je možno se na našem pracovišti objednat, čekací doby nejsou velké.

  • Jana

    Dobrý den,je mi 40 let a při pravidelné prohlídce mi lékař diagnostikoval zvětšenou dělohu a myom o velikosti 2,5 cm. Doposud jsem neměla žádné potíže, ale nyní mám zánět děložního hrdla. Může mít zánět souvislost s myomem? Lékař mi tvrdí, že myom o takové velikosti není třeba řešit, ale já si tím nejsem jistá a nechci nic zanedbat. Dal by se případně myom odstranit ambulantní hysteroskopií, nebo je již příliš velký? Děkuji za odpověď.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, Vámi uváděná velikost myomu se dá řešit i hysteroskopií v ambul.režimu,ale je nutné předem provést vyšetření kde se myom přesně nachází atd. Bližší informace najdete na http://www.ambulantni-hysteroskopie.cz, je možno se na našem pracovišti objednat, čekací doby nejsou velké.

  • Lenka

    Dobrý den Chci se zeptat gynekoložka mi našla myom, který jsem se rozhodla že si jej necham odstranit. Je tedy nutné jít do nemocnice nebo i s tím si víte rady? Abych se vyhla nemocenské? S pozdravem H.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, záleží vždy i na velikosti a umístění myomu. Situace se dá řešit i hysteroskopií v ambul.režimu,ale je nutné předem provést UZ vyšetření. Bližší informace najdete na http://www.ambulantni-hysteroskopie.cz, je možno se na našem pracovišti objednat, čekací doby nejsou velké.

  • Jarmila Straková

    Dobrý den pane doktore,chtěla by se Vás zeptat zda by jste mi mohl poradit co dělat? Jde o to že mám maminku ve věku 82 let a má prolaps dělohy,velmi jí to trápí,současně s tím přišly i problémy s močovými cestami,dochází k inkontinenci a má časté pálení.Maminka má slabé srdce a njšpíš by nezvládla operaci. Dostala i pesar,který jí vypadl,nevím si rady a je mi maminky moc líto,nemohl by jste mi prosím poradit jestli není ještě nějaká možnost jak mamince pomoci? Děkuji za odpověď. Jarka

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den u Vaší maminky navrhuji řešení tzv.kolpokleisou případně semikolpokleisou v lokální resp.spinální anestesii,bude-li možná. Blíže doporučuji poradit se třeba i se svým registrujícím gynekologem.

  • Věra

    Dobrý den, pane doktore, dne 3.9. 2017 jsem podstoupila UPT v 9.týdnu. Zákrok proběhl bez komplikací, krvácela jsem v den zákroku, po té dva dny jen slabě špinila, potom opět slabě krvácela a vypadly ze mně dva kusy čehosi (velké cca 0,5cm). Žádné teploty nemám, sem tam mě bolí břicho a bedra, přibližně jako před menstruací, ale nic tragického. Dnes jsem byla u svého obvodního gynekologa, který mi na ultrazvuku našel nějaké zbytky v děloze. Zatím to prý nemám řešit a mám čekat, zda odejdou samy. Mám pít kontryhelový čaj a příští týden přijít na kontrolu. Mám velký strach, abych nemusela znovu na revizi dělohy. Je nějaká možnost se tomuto zákroku vyhnout? Případně jej nahradit hysteroskopií? A je přístup mého lékaře v pořádku? Nedostala jsem ani antibiotika, ani injekci na vypuzení zbytků z dělohy. Předem Vám moc děkuji za odpověď. Věra

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, uvedený postup je v pořádku. Antibiotika bych „preventivně“nenasazoval, nemáte-li teploty. Budou-li přetrvávat tzv.residua tj. „zbytky“v dutině děložní je NUTNÉ ji opětovně vyčistit buď revizí dutiny děložní případně hysteroskopicky – záleží na rozsahu nálezu. Blíže doporučuji dořešit se svým registrujícím gynekologem.